Baba-Mama jóga (kisbabás) - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Baba-Mama jóga (kisbabás)

Baba-Mama jóga (kisbabás)

6 hetestől – 6-8 hónapos korig (babánként eltérő)

Baba-Mama jóga, ahol mindketten egyaránt fontosak vagytok: babamasszázs segíti a kötődés elmélyítését, míg a közös gyakorlás, utánzás az együttműködést. Babád idegrendszerét és mozgáskoordinációját fejlesztő játékos gyakorlatok (ölbeli játékok, hintáztatások, gördítések, mondókák) mellett, saját tested regenerálása és energetizálása (célzott erősítő, nyújtó és légző gyakorlatok) is kellő teret kap.

A kisbabás korosztály behatárolásában leginkább a babák aktivitása a meghatározó. Ha már helyváltoztatásra is képes babád (kúszik, mászik), akkor lehet, hogy kevésbé izgalmas számára a kisbabás bemelegítő masszázs, ilyenkor inkább a nagybabás Baba-Mama jóga óránkat javasoljuk számotokra. Tapasztaljátok meg!

Hogyan épül fel a foglalkozás?

Az óra rövid ráhangolódással kezdődik, majd a bemelegítő babamasszázs, illetve a mama bemelegítése következik. Mindezt az „anyaidő” követi, közben a babák megpihennek, szemlélődnek, esetleg utánozzák mamájukat vagy bekapcsolódnak a gyakorlásba. A jóga segítségével a teljes testet jólesően átmozgatjuk, elősegítve ezzel a gát izomzatának regenerálódását, valamint hogy az anyukák újra erőre kapjanak. Majd közös játékos gyakorlás következik, légző gyakorlat, végül relaxáció zárja az órát.

Mit érdemes még tudnod?

Baba-Mama jógaórára már 6 hetes kortól hozhatod babádat, azonban ha császármetszéssel szültél, javasolt inkább csak a 8-10. héttől bekapcsolódnod. (Orvosod tanácsát mindenképpen kérd ki előtte!) Az óra közben babádat igénye szerint megszoptathatod, tisztába teheted. Ha éppen aludni szeretne, hagyhatod pihenni, addig is élvezve a magadra fordított időt!

Mit hozz magaddal?

A babádnak kis plédet, textilpelust, esetleg kedvenc játékát, hogy otthonosabban érezze magát. Innivalót mindkettőtöknek, kényelmes ruházatot a közös gyakorláshoz, valamint pulóver és zokni – hogy a relaxáció alatt se fázzatok!

Stúdiónk a 2. emeleten található, nincs lift. Érdemes hordozóval, vagy kendőben hoznod a babád.

Oktató:

DSC06828-scaled.jpg
Csémy Noémi
Hatha jóga, Kismama jóga, Baba-Mama jóga