Tereplovaglás és jógatábor a Kiskunsági Nemzeti Parkban - július 26-28. - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Tereplovaglás és jógatábor a Kiskunsági Nemzeti Parkban – július 26-28.

Tereplovaglás és jógatábor a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Merülj el a természetben és töltődj fel!

El Bronco Ranch – most nem a Vadnyugat, ahová hívunk, hanem egy nyugodt hétvége, amikor minden együtt van ahhoz, hogy magad mögött hagyd a mindennapok zaját, közelebb kerülj a természethez, megismerd magad jobban és feltöltődj testileg-lelkileg. 

Jóga – lovaglás – wellness. A hab a tortán a Kiskunsági Nemzeti Park. Meg persze a jó társaság. Meg a lovak – mi más. Vegetáriánus étkezés, csillagfényes esték. 

Lovak –  Jóga – Nemzeti Park – Természet, röviden ezzel várunk!

2024. július 26-28.  (péntektől vasárnapig / 3 nap, 2 éjszaka)


A tábor szakmai vezetője (jóga):

Csémy Noémi a Tulasi Jógastúdió egyik alapítója és oktatója, Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Vaisnava Jógamester szakán végzett diplomás, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által Minősített Jógaoktató, hatha jóga, yin jóga, gyermek jóga és kismama jóga oktató.


Csatlakozz hozzánk, ismerkedj meg lóháton a Kiskunsági Nemzeti Parkkal! 

 • Helyszín: Soltszentimre határa, a magyar puszta szíve
 • Időpont: 2024. július 26-28. 
 • Létszám: ottalvós legfeljebb 8 fő, bejárós legfeljebb 4 fő
 • Akinek ajánljuk: 3 jármódot alapszinten ismerő lovasoknak, haladó lovasoknak, kezdő és haladó jógásoknak
 • Szállás: kétágyas szobákban az El Bronco Ranchon
 • Utazás: egyénileg

Az ottalvós csomag tartalma:

4 jóga óra, 3 x 1 óra tereplovaglás, spa használat, 2 éjszaka szállás, 2 vacsora, 2 reggeli, 2 ebéd

A bejárós csomag tartalma:

4 jóga óra, 3 x 1 óra tereplovaglás, spa használat, 2 vacsora, 2 reggeli, 2 ebéd,


Kaland & Nyugalom – Kiket várunk?

Kezdő és haladó jógásokat egyaránt szeretettel látunk, a lovaglás szempontjából pedig a következő ismeretek szükségesek:

A három jármód alapszinten való ismerete (járás, ügetés, vágta). Ha valaki régen lovagolt, akkor is érdemes jelentkezni, mert a lovas oktató segít átismételni a jármódokat. 

Bacsó András western edző és versenyző, lesz a túránkon lovas szakmai ember, ő vezeti a tereplovaglást. 

❗️❗️Amennyiben jelentkeznél, de nem tudsz lovagolni, vagy nem vagy biztos benne, hogy tudásod elegendő a tereplovagláshoz, külön órarend összeállítására van lehetőség, egyeztessünk!

Mit kell tudnod a helyszínről?

El Bronco Ranch – a Western Ranch

A hazai western lovaglás fellegvára Izsákon, Soltszentimre közelében a Kiskunsági Nemzeti Park területén található. 2 kültéri pályával, egy 22 x 44 méteres fedett lovardával, illetve egy nagy fedett körkarámmal rendelkezik. 

A vendégek rendelkezésére áll 20 magasan képzett ló. Kültéri és beltéri pályákon kívül több száz négyzetkilométeren lehetséges a lovaglás a Kiskunsági Nemzeti Park területén. A tereplovaglás alkalmával, garantált a változatos élővilág. Az útvonalak erdőben festői dombokon, tavak mellet halad, ahol burjánzik az „élet”. A lovasok az emberi befolyástól érintetlen tájon haladhatnak át – a hosszú évek óta védett tájnak köszönhetően.

Szállás: 4 db kétágyas szobában a ranch területés. A szobák kialakítása és felszereltsége szállodai szinten és minőségben szolgálja ki a modern kényelmi igényeket. Minden szoba saját fürdőszobával rendelkezik.

El Bronco wellness

Az El Bronco wellness több részből áll. Az első részlegben egy hat fős jaccuzzit élvezhetünk, amiből kilátás nyílik a ranchra és a lovainkra. Pihenőágyak, asztalok és fotelek egészítik ki ezt a területet.

A szaunarészlegben találunk egy gőzkabint, egy infraszaunát, egy hagyományos finn fatüzelésű szaunát, és egy zuhanyzót beépített hidegvizes billenővödörrel.

A falat himalájai sóval ékesített sófal borítja, ami a különleges látványvilág mellett ismert az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól is.

A masszázs, mely külön díj ellenében kérhető, a sófallal berendezett szobában történik. 

PROGRAM

Péntek kora délutántól érkezés, ismerkedés és délután már jógaórával indítjuk a tábort, úgyhogy érdemes időben érkezni. Este folytatjuk az ismerkedést, amit a közös vacsorával teszünk még hangulatosabbá. 

Szombaton reggelre már lelkileg is megérkezünk, ezt segítjük még egy reggeli jógával a ranch területén, a harmatos fűben. A testgyakorlások alkalmával különös figyelmet fordítunk a lovaglás során igénybe vett izmokra. 

Miután az izmaink is felébredtek, felnyergelünk és irány a Nemzeti Park. Csillagtúrákat teszünk a homokdűnék felé, a Kolon-tó partján barangolunk. Leírhatatlan élményre lehet számítani, hiszen olyan helyekre is eljuthatunk Bacsó András western edző, versenyző segítségével, amihez egyébként külön engedélyre volna szükség.  

A Nemzeti Parkban tett kirándulások során különleges állatokkal találkozhatunk, gazdag növényvilágot láthatunk és a világ egyik legcsodálatosabb módján, lóháton ismerhetjük meg a Kiskunsági Nemzeti Park csodás világát.

Érdemes lesz visszamenni a Ranchre ebédelni, és miután pedig megpihentünk egy kicsit, a lovak is felfrissültek, ismét útnak indulunk. 

A napot egy kora esti jógával és vacsorával zárjuk.

A vasárnap sem telhet jóga nélkül. A szombaton elfáradt izmainkat lelazítjuk, majd egy újabb tereplovaglással zárjuk a hétvégét.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. Rossz idő esetén egy 22×44 méteres fedett pályán lehet akadálypályán lovagolni és fejleszteni a lovas tudást az edző segítségével. 

Ember és természet harmóniája – Kiskunsági Nemzeti Park

A különleges, síkvidéki táj – látszólagos egyhangúsága ellenére – sokféle, változatos élőhelyet foglal magába. Egyszerre őrzi a természet állandó változásának nyomait, a víz és a szél felszínformáló erejét, és az évszázadok óta itt élő emberek kézjegyét. A kultúrtájjá formált Kiskunságban ma már üdítő, élményt nyújtó és sok meglepetést tartogató maradványterületek a vadvizes szikesek, a szaggatott felszínű buckavidékek, vagy az a néhány vizes élőhely, mely a vízrendezések előtti táj összetett természetességét villantja elénk.

Pont emiatt, más nemzeti parkokkal ellentétben a Kiskunsági Nemzeti Park nem egybefüggő terület, hanem mozaikos felépítésű, kilenc egységből álló hálózat, amely magában hordoz minden jellegzetes kiskunsági értéket. Alapításakor 30 628 hektáron hozták létre. Ma a bővítéseknek köszönhetően több mint 50 000 hektár (500 km2) kiterjedésű. Területének kétharmad része bioszféra rezervátum.

Ahol a láp és a homokbuckák találkoznak – Kolon-tó

A Felső-Kiskunsági-tavak, a Felső-Kiskunsági-puszta és a Kolon-tó a Ramsari egyezmény alapján nemzetközi jelentőségű vadvizes élőhely. Ezeken túlmenően a Kolon-tavat hazánk egyetlen biogenetikai rezervátumként is számontartják. A Kolon-tó medre egy holocén Duna-ágból alakult ki, ez a Duna-Tisza köze egyik legidősebb tórendszere. A régió legjelentősebb lápi jellegű mocsara kb. 5,5 km hosszú és 1,5-2,5 km széles, átlagos vízmélysége 1 méter. A terület nagy részét nádas borítja, amely sok madárfaj számára jelent fészkelőhelyet.

A közel ezer páros gémtelepen a gémek, kócsagok mellett egyre gyakoribb fészkelő a fokozottan védett kis kárókatona is. A faj a 90-es évek eleje óta rendszeres fészkelő nálunk, előtte ritkán tűnt fel a hazai tájakon. Népes énekesmadár-állomány is él itt, például fülemülesitke, nádirigó, cserregő és foltos nádiposzáta. A tavon ma már nagyobb, természetes nyílt vízfelületet nem találni, pedig ezek mind a növény-, mind az állatvilág számára fontos élőhelyek. Az utóbbi évtizedben a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság élőhely-rehabilitációs munkája során mesterségesen alakítottak ki nyílt víztereket.

Ezek egyike, a Nagy-víz, amely az Izsák és Soltszentimre között kanyargó Bikatorok tanösvény egyik állomása. A tanösvény fura nevét a hasonló nevű buckavonulatról kapta. A több tízhektáros nyílt víz közepén egy szigetet látunk, közepén egyetlen kiszáradt fával, rajta kis kárókatonákkal. A Nagy-víz egészét jól belátni a meder kikotort anyagából épített, hatalmas domb tetejéről.

Helyszínre érkezés

Támogatjuk a minél környezetbarátabb utazást! Érkezhetsz lóháton, vagy ha úgy kicsit messze van, telekocsi összeszervezésben is segítünk.

Egyébként Budapestről Kecskemét után az 52-es úton, falvakon keresztül lehet megközelíteni a Ranchet.

Ne felejtsd otthon – felszerelés

Lovagláshoz kobak viselését javasoljuk. Akár egy gerincprotektor sem árt. Zárt cipő, hosszú nadrág szintén jól jön.

Jógához: kényelmes ruházatot ne felejtsd otthon, ha van, hozz jógamatracot (kérésre biztosítunk).


A hétvége ára ottalvás esetén: 110.000 Ft/fő (max 8 fő)

Ez tartalmazza a következőket:

2 éjszaka szállás, kétágyas, fürdőszobás szobákban a Ranch területén, 2 vegetáriánus vacsora, 2 reggeli, 2 vegetáriánus ebéd, 4 jóga óra, 3 x 1 óra tereplovaglás, spa használat a Ranch wellness részlegén.

Elszállásolni maximum 8 főt tudunk, kétágyas szobában, de a hétvégére lehet jelentkezni úgy is, ha valaki nem alszik a Ranchen. 

Bejárós ár: 87.000 Ft/ fő (max 4 fő)

Bejárós csomag tartalmazza:

2 vegetáriánus vacsora, 2 reggeli, 2 vegetáriánus ebéd, 4 jóga óra, 3 x 1 óra tereplovaglás, spa használat a Ranch wellness részlegén.

 • Első részlet jelentkezés után egy héten belül fizetendő (45 000 Ft)
 • Második részlet – július 5-ig fizetendő

Jelentkezz most, mert a helyek limitáltak, max. 8+4 fő!

Külön díjért igénybe vehető szolgáltatások a Ranchen:

– Masszázs

– Lovas oktatás

(Részletekről ITT érdeklődj)

Kérdésed van?

email: csemy.noemi@tulasijoga.hu

telefonszám: Csémy Noémi +36702001286

2024.  július 5. utáni jelentkezés esetén a részvételi díj egyben fizetendő.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat az alábbi űrlap kitöltésével és 45 000 Ft előleg átutalásával az alábbi bankszámlánkra:

Tulasi yoga Kft.  10401048-50526870-83501000  (K&H)
A közleményhez kérjük, írd be a neved és a tábor nevét és dátumát!

SZÉP kártyával* történő fizetés esetén:

A tábor díját SZÉP kártyával* is fizetheted személyesen a Tulasi Jógastúdióban (1148 Budapest, Wass Albert tér 2.), vagy átutalással.

Jelentkezéskor az üzenet résznél jelezd, hogy Szép kártyával fizeted a tábor díját!

*Szép kártyás fizetésnél 4% tranzakciós költséget számolunk fel.

A helyfoglalás jelentkezési és fizetési sorrendben történik, a fennmaradó összeg július 5-ig fizetendő.


Lemondás esetén fizetendő:

 • a befizetést követően, Június 10-ig: a részvételi díj 30%-a
 • Június 11. – Július 5. között: a részvételi díj 50%-a
 • Július 6. – Július 20. között: a részvételi díj 90%-a
 • Június 21-25. között vagy nem megjelenés esetén: a teljes részvételi díj

A programváltozás jogát fenntartjuk.