Napfonatcsakra Jóga Workshop - március 28. (stúdió/online) - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Napfonatcsakra Jóga Workshop – március 28. (stúdió/online)

Napfonatcsakra Jóga Workshop – stúdió/online

2021. március 28. vasárnap 17:00-19:00

Oktató: Mészáros Kriszti    /gerinc- és hatha jóga, kismama jóga, baba-mama jóga oktató, asztrológus/

Napfonatcsakra – Tudod mennyit érsz? A megfelelő önbizalomért.

A csakra címszavai:
-a jó és a rossz polaritása,
-Én (ego),
-az akarat kialakulása,
-hatalom,
-az érzések teljes sprektrumának felfedezése,
-szembesülés a szenvedéllyel.

Tudtad, hogy minél több ítéletet tudsz elfogadni, annál több jó dolog áramlik hozzád? Ez nem jelenti azt, hogy azonosulsz az ítéletekkel, például, ha valaki azt mondja, hogy “béna vagy”, akkor elhiszed neki. Ez csak annyit jelent, hogy elfogadod, megengeded neki, hogy ez legyen a véleménye rólad, anélkül hogy olyanná válnál.

A Napfonatcsakra harmonizálásával, megerősíted önbizalmad, önértékelésed, magadba vetett hited. Értékelni tudod eddig elért eredményeidet, nem kívülről várod a megerősítést, hiszen te magad vagy a szilárd középpont. Könnyedén fogadod az ítéleteket, legyenek azok negatívak, vagy pozitívak, így a bőség könnyedén áramlik feléd, és eléred kitűzött céljaidat.

A csakra fő témái:
-az érzelmek és különösen az agresszió kezelése,
-az emésztés,
-az önérvényesítés és nemet mondás képessége,
-az aggodalmak és a félelmek,
-az önértékelés,
-az identitás,
-az elismerés,
-az egoizmus,
-az árnyék megjelenése.
A napfonatcsakra szintjén szembesülünk árnyékunkkal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával. E csakra egyik legfontosabb tanulási folyamata, hogy megtanuljuk ésszerűen használni akaratunkat. A napfonatcsakra energiáinak segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal és belső világunkkal is.
Itt tallhato a solar plexus, amely a szimpatikus idegrendszer központja.

A  napfonatcsakra betegségei:

A csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. A testi síkon az emésztés tartozik ide. A táplálékot úgy emésztjük meg, ahogy az érzéseinket.

E csakra zavaraira visszavezethető fizikai megbetegedések és problémák: cukorbetegség, emésztési problémák, epepanaszok, evési problémák, gyomorégés, gyomorfekély, hízás a hasra, májbetegségek, rekeszizom problémák, szemproblémák, dühkitörés, harag, hatalmi visszaélések, hisztéria, kisebbségi érzés, mazochizmus, szadizmus, szégyenlősség.

Mit kell tudnod a csakrákról?

A csakrák testünk energiaközpontjai, melyek gondoskodnak az életerő befogadásáról, áramoltatásáról és felhasználásáról. Működésük kihat szervezetünkre, mind fizikai, mind energetikai, mind mentális síkon. Ha bármilyen probléma lép fel, az beavatkozik az energiaközpontok megfelelő működésébe, és súlyosabb esetben betegségeket is okozhat.

A csakrák harmonizálása annyit jelent, mint testünkön, lelkünkön és életünkön való munkálkodás. Hozzásegítenek ahhoz, hogy minden napunk boldogságban teljen, hogy minden cselekedetünk könnyed legyen. Segítségükkel könnyen tudunk döntéseket hozni, felismerjük, ahol elakadásunk van az életünkben, és feloldjuk ezt az elakadást, legyen az magánéleti, vagy munkahelyi probléma. A mély önismeret, és tudatosság megszerezhető a csakrákon való munkálkodással.

Mi vár rád a workshopon?

Az óra középpontjában a Napfonatcsakra áll. Megtanuljuk a csakra jellemzőjét és a hozzá kapcsolódó életterületeket, és a betegségek áttekintését, mely a csakra nem megfelelő működése esetén állhat fenn (akár testi, akár mentális szinten). Ezen az órán a jóga eszköztárának segítségével ki tudod teljesíteni önmagad.

A foglalkozáson testtartások (ászanák), légzőgyakorlatok, mantrák és kéztartások (mudrák) segítségével harmonizáljuk és töltjük fel csakránkat és rajta keresztül testünket és lelkünket. Minden csakrának saját hangrezgése (mantrája), szimbóluma, színe, harmonizáló illata és ásványa van. Ezekkel erőteljesen tudjuk működésüket harmonizálni, az érzelmi és mentális blokkokat oldani, a fizikai szervek és testrészek állapotát javítani, akár gyógyítani is. Az órát feltöltő csakrameditációval zárjuk.

Kinek ajánljuk a workshopokat?

Mindenkinek ajánlott. Ha már kialakult egészségügyi problémád van, akkor kifejezetten, de teljesen egészségesen is ajánlott. Hatására kiegyensúlyozottabb, energikusabb és tudatosabb leszel, és a Téged körülvevő világban is pozitív változások állnak be.

A workshopon való részvételhez korábbi jógás tudás nem szükséges.

Hogyan tudok részt venni a workshopon?

  • Személyesen a Tulasi Jógastúdióban (1149 Budapest Pillangó u. 12. Egészségcentrum 3.em.).*
  • Online, ha a stúdió messze van számodra, vagy kényelmesebb otthonról elvégezni a workshopot egy Zoom linken keresztül tudsz csatlakozni. A linket a részvételi díj befizetése után a workshop előtti nap küldjük ki. (Zoom program letöltésére nincs szükség, internet böngészőben megnyitva is működik a link.)

Jelentkezési lap kitöltésénél jelezd, hogyan szeretnél részt venni a workshopon!

*Amennyiben a korlátozások nem teszik lehetővé a személyes jelenlétet, online akkor is megtartjuk a tanfolyamot!

Mivel készüljek a workshopra?

  • kényelmes ruha (stúdióban át lehet öltözni)
  • jegyzetfüzet

JELENTKEZÉS WORKSHOPRA

Részvétel díja: 5 500 Ft (1 alkalom)


Tulasi yoga Kft.  10401048-50526870-83501000  (K&H)
A közleményhez kérjük, írd be a neved és a workshop nevét és dátumát!

  Mielőtt a workshop részvételi díját befizetnéd, kérjük, mindenképp
  küldd el a jelentkezésed számunkra az alábbi űrlapon keresztül!