Himalájai jóga - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Himalájai jóga

Himalájai jóga

“A hatha jóga teljes gyakorlása olyan, mint az istentisztelet egy gesztusa, egy rituális cselekvés, a teremtés és feloldódás ciklusának végigjátszása, a születés és a halál körforgásának újra játszása. Egy mély lélegzetvétellel kezded, és egy holtesttel fejezed be; naponta meghalsz, ezáltal halhatatlanná válsz.” (Szvámi Véda)

A Himalájai Tradíció tanításai a himalájai bölcsek évezredes láncolatán át érkezetek el hozzánk, így ez a jóga egyik legrégibb hagyománya. A tradíció tanításai első sorban az elmével folytatott munkára fókuszálnak, a gyakorlás célja a meditáció elérése. A fizikai gyakorlatok finom áramlásban követik egymást, és mind a durva fizikai, mind a finom fizikai test igényeivel foglalkozunk.

Az órát központosítással kezdjük, majd alaposan átmozgatjuk az összes ízületet, s mindeközben belakjuk tudatossággal és figyelemmel az egész testet.  A gyakorlást napüdvözletekkel és egyéb ászanákkal folytatjuk, a tradíció tanításai szerinti sorrendben. Az órát relaxációban való elcsendesedéssel zárjuk. Ezzel segítjük a fizikai gyakorlás hatásainak beépülését, és elkezdünk tudatosabban kapcsolódni a finom fizikai testünkkel is. Az óra végén alkalmanként rövid, tradicionális pranayama gyakorlatokat is végzünk.

Különösen ajánlott számodra ez a gyakorlás, ha szeretnél

  • lassítani és befelé figyelni,
  • mélyebb testtudatossággal rendelkezni,
  • ellazulni és feltöltődni,
  • megismerni egy tradicionális irányzatot,
  • több csendet és békét találni magadban.

Teljesen kezdőket / újrakezdőket is szívesen látunk.

Oktató:

Gubicza-Teréz_2.jpg
Gubicza Teréz (Teca)
Himalájai jóga, Hatha jóga