Gyökércsakra Jóga Workshop - március 7. (stúdió/online) - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Gyökércsakra Jóga Workshop – március 7. (stúdió/online)

Gyökércsakra Jóga Workshop – stúdió/online

2021. március 7. vasárnap 17:00-19:00

Oktató: Mészáros Kriszti    /gerinc- és hatha jóga, kismama jóga, baba-mama jóga oktató, asztrológus/

Gyökércsakra – Nyugalom, biztonság, stabilitás.

A csakra fő témái:
-az ősbizalom,
-a gyökereink megtalálása,
-megbirkózás a mindennapokkal, munka,
-biztonság/bizonytalanság.

A gyökércsakra fő feladata a leföldelés. Ez azt jelenti, hogy a testünkben élünk, szeretjük azt és elismerjük szükségleteit, korlátait. Saját testünk szeretete a feltétele annak, hogy szeretni tudjuk a másik ember testét is, amiről már a második csakra szól majd. A testiség mellett a leföldelés a hétköznapokra való összpontosítást is magába foglalja.
A gyökércsakra messzemenőleg meghatározza azt az energiát, ami az élethez a rendelkezésünkre áll. Felelős a fizikai erőnkért és a vitalitásunkért. Ezenkívül a gyökércsakra vezérel minden testi tisztulási folyamatot is.

Címszavai:
-az aktivitás-passzivitás polaritása,
-a leföldelés,
-a túlélés, a munka,
-a fizikai erő,
-a vitalitás és az élni akarás (életösztön).

A gyökércsakra kezelésében az egyik feladat az, hogy megtaláljuk a megfelelő arányt az aktivitás és a passzivitás, a stressz és a nyugalom között.

A gyökércsakra betegségei:
Ha túl ritkán aktiváljuk ezt a csakrát, akkor állandóan energiahiánnyal küszködünk. Fizikai megbetegedés fő oka a belső és külső negatív stressz.
E csakra zavaraira visszavezethető fizikai megbetegedések és problémák: aranyér, arthritis, arthrosis, bélgyulladás, colitis, fogínygyulladás, gerincpanaszok, hasmenés, isiász, székrekedés, tartáshibák, vesék, depresszió, alvászavar.

Mit kell tudnod a csakrákról?

A csakrák testünk energiaközpontjai, melyek gondoskodnak az életerő befogadásáról, áramoltatásáról és felhasználásáról. Működésük kihat szervezetünkre, mind fizikai, mind energetikai, mind mentális síkon. Ha bármilyen probléma lép fel, az beavatkozik az energiaközpontok megfelelő működésébe, és súlyosabb esetben betegségeket is okozhat.

A csakrák harmonizálása annyit jelent, mint testünkön, lelkünkön és életünkön való munkálkodás. Hozzásegítenek ahhoz, hogy minden napunk boldogságban teljen, hogy minden cselekedetünk könnyed legyen. Segítségükkel könnyen tudunk döntéseket hozni, felismerjük, ahol elakadásunk van az életünkben, és feloldjuk ezt az elakadást, legyen az magánéleti, vagy munkahelyi probléma. A mély önismeret, és tudatosság megszerezhető a csakrákon való munkálkodással.

Mi vár rád a workshopon?

Az óra középpontjában a Gyökércsakra áll. Megtanuljuk a csakra jellemzőjét és a hozzá kapcsolódó életterületeket, és a betegségek áttekintését, mely a csakra nem megfelelő működése esetén állhat fenn (akár testi, akár mentális szinten). Ezen az órán a jóga eszköztárának segítségével ki tudod teljesíteni önmagad.

A foglalkozáson testtartások (ászanák), légzőgyakorlatok, mantrák és kéztartások (mudrák) segítségével harmonizáljuk és töltjük fel csakránkat és rajta keresztül testünket és lelkünket. Minden csakrának saját hangrezgése (mantrája), szimbóluma, színe, harmonizáló illata és ásványa van. Ezekkel erőteljesen tudjuk működésüket harmonizálni, az érzelmi és mentális blokkokat oldani, a fizikai szervek és testrészek állapotát javítani, akár gyógyítani is. Az órát feltöltő csakrameditációval zárjuk.

Kinek ajánljuk a workshopokat?

Mindenkinek ajánlott. Ha már kialakult egészségügyi problémád van, akkor kifejezetten, de teljesen egészségesen is ajánlott. Hatására kiegyensúlyozottabb, energikusabb és tudatosabb leszel, és a Téged körülvevő világban is pozitív változások állnak be.

A workshopon való részvételhez korábbi jógás tudás nem szükséges.

Hogyan tudok részt venni a workshopon?

  • Személyesen a Tulasi Jógastúdióban (1149 Budapest Pillangó u. 12. Egészségcentrum 3.em.).*
  • Online, ha a stúdió messze van számodra, vagy kényelmesebb otthonról elvégezni a workshopot egy Zoom linken keresztül tudsz csatlakozni. A linket a részvételi díj befizetése után a workshop előtti nap küldjük ki. (Zoom program letöltésére nincs szükség, internet böngészőben megnyitva is működik a link.)

Jelentkezési lap kitöltésénél jelezd, hogyan szeretnél részt venni a workshopon! *Amennyiben a korlátozások nem teszik lehetővé a személyes jelenlétet, online akkor is megtartjuk a tanfolyamot!

Mivel készüljek a workshopra?

  • kényelmes ruha (stúdióban át lehet öltözni)
  • jegyzetfüzet

 

JELENTKEZÉS WORKSHOPRA

Részvétel díja: 5 500 Ft (1 alkalom)

ÖSSZES csakra workshopra való jelentkezés esetén

Részvétel díja: 39 000 Ft (8 alkalom) 

-Jelentkezni elég egyszer a Gyökércsakra jelentkezési lapjának kitöltésével, megjegyzéshez írd be, hogy az összes csakra workshopon szeretnél részt venni.-


Tulasi yoga Kft.  10401048-50526870-83501000  (K&H)
A közleményhez kérjük, írd be a neved és a workshop nevét és dátumát!

  Mielőtt a workshop részvételi díját befizetnéd, kérjük, mindenképp
  küldd el a jelentkezésed számunkra az alábbi űrlapon keresztül!