Gyermek jóga - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Gyermek jóga

Gyermek jóga

5-9 éves korig

/A gyermekek mozgásfejlesztő foglalkozáson vesznek részt, közben a másik teremben felnőtt jógaórát tartunk./

Gyermek jóga középpontjában a gerincprevenció, a mozgáskoordináció, az idegrendszer fejlesztése és a lábboltozat erősítése áll.

Az óra sajátossága, hogy egy már jól ismert, vagy általunk kitalált mesét jógázunk el, a szereplők – növények, állatok, mesehősök – bőrébe bújva, a nekik megfeleltetett jógapózokon keresztül hangutánzással, esetenként dalokkal, mondókákkal kiegészítve. A sok sok mese, relaxációs gyakorlat során fejlődik a gyermekek koncentrációja, a kreativitásuk és képzelőerejük, valamint az egyre tudatosabb légzés elsajátításának képességével azt is megtanulják, hogyan legyenek képesek megnyugtatni magukat egy-egy adott stresszhelyzetben.

Mindemellett nagy hangsúlyt kap a mozgásfejlesztés, illetve a gerincprevenció – a helyes testtartás kialakítása, annak megtartása, amely rengeteget segíthet a későbbiekben, például remekül hat az iskolai koncentráció fejlesztésére is. A csoportban történő játékos feladatok az értelmi és érzelmi fejlődést egyaránt pozitívan befolyásolják, s mindezek eredményeképp, a sokszor nevetéstől hangos jógaórák a boldog, egészséges gyermekkor meghatározó részévé válnak.

Oktatók:

DSC06828-scaled.jpg
Csémy Noémi
Hatha jóga, Kismama jóga, Baba-Mama jóga, Gyermek jóga