Infrás jóga - a Nap gyógyító erejével - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Infrás jóga – a Nap gyógyító erejével

Az infrás jógaóra valódi kuriózumnak számít itthon, hiszen jelenleg csak néhány stúdióban van lehetőséged kipróbálni ezt az innovatív technológiát. Büszkék vagyunk rá, hogy mi is közéjük tartozunk, cikkünkből pedig azt is megtudhatod, milyen fantasztikus hatása van az infrás jógának az egészségedre.

Infrás jóga ≠ Hot jóga

Kezdjük a legelején: az infrás jóga nem ugyanaz, mint a hot jóga. A Nap sugaraihoz hasonló elven működő infra panelek egyáltalán nem melegítik fel a teremben lévő levegőt, hanem a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, és a sejtjeidet töltik fel energiával. Ez a tiszta, melegítő sugárzás belülről fűti a testet, hatására pedig beindulnak a szervezetünk természetes regeneráló, gyógyító folyamatai. Eközben minimális melegérzetet tapasztalhatunk, de közel sem olyan hőmérséklet emelkedést, mint egy forró jógaórán, ezért az infrás jógaórákat akkor is bátran látogathatod, ha nem szeretnél meleg légtérben gyakorolni.

Hogyan működik az infra sugárzás?

Az infra panelek infravörös hullámokat bocsátanak ki, amiket szabad szemmel nem látunk, ugyanakkor meleg érzetet keltenek. A napenergia jelentős részét is ez teszi ki, ettől érezzük melegnek a napsütést is, és ez az, ami hozzájárul a  jó közérzetet megteremtéséhez, és pozitív hatással van az egész szervezetünkre.

A gyógyászatban már hosszú ideje alkalmazzák, hiszen hatására az erek kitágulnak, a vérkeringés felgyorsul, a verejtékezés beindul és ezáltal a szervezet méregtelenítése sokkal hatékonyabbá válik. Az ízületek, izmok rugalmasabbá válnak, intenzívebb munkára lesznek képesek, szélesedik a mozgástartomány, gyorsul az anyagcsere, a vérerek tágulásával pedig az agy vérellátása is fokozódik, frissebbé, éberebbé válunk.

Milyen egyedülálló hatása van az infrás jógának?

1. Intenzív méregtelenítés és zsírégetés

A jógaóra közben az infrasugarak segítenek bontani a zsírt a bőr alatti hámrétegből, miközben az itt tárolt méreganyagok is kiürülnek a szervezetedből.

2. Rugalmasabb, könnyebb gyakorlás

A magas kalória felhasználás mellett az infrasugarak izmaidat és ízületeidet is végig melegen tartják, ezért könnyebben és biztonságosabban tudod végezni a gyakorlatokat.

3. Immunerősítés és betegségmegelőzés

A téli időszakban megakadályozza az influenza kialakulását és szövődményeit, és segít megelőzni a napsütés hiánya okozta szezonális depressziót is.

4. Fiatalabb, feszesebb bőr

Az infra a bőröd kollagéntermelését is fokozza, ami üdébb és rugalmasabb bőrképet eredményez. Mivel felgyorsítja a szövetek regenerálódását, hatékonyan segít a bőrproblémák leküzdésében is.

Ez a 21. századi technológia a jóga többezer éves tradícióival ötvözve új távlatokat nyit számodra a hatékony mozgásban és a testi, lelki, szellemi egészséged megőrzésében. Várunk szeretettel Téged is infrás jógaóráinkra, foglalj időpontot órarendünkben!