Yin & Yang jóga workshop - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Yin & Yang jóga workshop

Yin & Yang Jóga workshop – Stresszoldás és egyensúlyteremtés

2018. március 24. 11:00-14:00

Oktató: Kertészné Bencze Kata

„Két módon lehet megváltoztatni valamit: vagy erőlteted a változást, vagy az intuíciódra hallgatva engeded, hogy megtörténjen.”
(Yogi Bhajan)

A jóga sokkal több, mint fizikai kondíciójavító rendszer. A jóga a test, az elme és a szellem egyesülése. A jóga a kiegyensúlyozott élet tudománya, út a teljes emberi potenciál felismeréséhez. Célja összehangba hozni az élet minden rétegét: a környezetit, a fizikait, az érzelmit, a pszichológiait és a spirituálist.

Mára mindennapjaink állandó részévé vált a stressz, amely egyáltalán nem rossz, ha ingerként, stimulusként van jelen az életünkben. Azonban a hosszabb ideig kontrolláltan fenntartott csak Yin állapot (ellazulás, befelé fordulás, lassúság, nem cselekvés) vagy csak Yang állapot (pörgés, kifelé áradás, gyorsaság, állandó cselekvés) egyensúlytalanságot idéz elő, amely előbb-utóbb betegséghez is vezethet. A Yin és Yang szimbólumában is jól látható, hogy a két pólus tökéletesen kiegészíti egymást, valamint hogy minden Yin-ben találunk Yang-ot és minden Yang magába foglal valamennyi Yin-t.

A Yin a mozdulatlanság, passzivitás jógája, míg a Yang típusú a mozgás, aktivitás jógája. A gyakorlás során a Yin és Yang egyensúlytalanságát és egyensúlyát tapasztaljuk meg.

Mi vár rád a workshopon?

Az óra első felében Yin típusú gyakorlást végzünk, elengedjük a testben és az elmében lévő feszültséget és a stresszt, feloldjuk az energetikai blokkokat, harmonizáljuk az energiatestet, melyen keresztül megtapasztaljuk a passzivitást, a mozdulatlanságot, a csendet, a befelé fordulást, az elfogadást.

Az óra második felében Yang típusú, azaz dinamikus gyakorlást végzünk (Napüdvözletek, álló- és ülő pózok), ahol a jógatesthelyzetek folyamatos mozgássá állnak össze, tehát itt a mozgáson, az aktivitáson van a fókusz.  Ez a jógafajta egyszerre fektet hangsúlyt a precíz testtartásra, a légzés és a mozdulatok összehangolására és a mozgásban rejlő meditatív energiák kihasználására.

Workshopunkat kezdő és haladó jógagyakorlók, valamint más mozgásformát végzők (pl. futás, erőnléti edzések) számára is ajánljuk.

JELENTKEZÉS

Részvétel díja: 4 000 Ft

A férőhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat a csemy.noemi@tulasijoga.hu címre küldött levéllel!

A workshop előtt stúdiónkban készpénzzel, bankkártyával vagy SZÉP kártyával (K&H, MKB, OTP) tudsz fizetni.