Stresszoldó jóga workshop - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Stresszoldó jóga workshop

Stresszoldó jóga workshop  –  2018. június 10. 16:00-19:00 

Oktató: Mészáros Kriszti

A stressz kis mennyiségben pozitív hatású lehet, fejlődésünk egyik szükséges eleme, de hosszan fennálló állapotként kimerítő, a szervezet nem tud regenerálódni és akár meg is betegedhetünk. Ezért fontos, hogy a stresszel szemben fel tudjuk vértezni magunkat, a szervezetet át tudjuk “kapcsolni” pihenő üzemmódba. A jóga gyakorlása segít az ellazulásban, és a hosszan fennálló stressz megszüntetésében, segít az érzelmi egyensúly kialakításában és ezáltal az egészség megőrzésében.

Minden jóga stresszoldó hatású, de a stresszoldó jóga kifejezetteken erre a problémára koncentrál. A nyújtásra, az ízületek szisztematikus átmozgatására és a kisebb, finomabb mozgásokra helyezi a hangsúlyt. Vannak olyan ászanák, melyek a stresszzónákat lazítják el (nyak, váll, derék), mások, mint például a légzőgyakorlatok, az idegrendszert nyugtatják.

Fontos ezeknek a területeknek a lazítása, mivel életünk során a tudatosan megélt és az érzelmi stressz is ezeken a területeken “rakódik le”, ez fizikai szinten izomfeszültséget hoz létre. A fizikai szintről igyekszünk elérni a lelki szintet, hogy az is ellazuljon.

Az óra végén relaxációval tudatosítjuk az átélt érzeteket. Ez a vezetett relaxáció akár több óra alvással is felér. A test szisztematikus ellazításával az elme is ellazul, így jön létre egy teljesen relaxált állapot, a tökéletes pihenés.

Mi vár Rád a workshopon?

  • alapos bemelegítés
  • nyújtó lazító ászanák
  • légzőtechnikák, amelyek segítenek ellazulni
  • hosszú, mély vezetett relaxáció
  • beszélünk a stresszről, hol tároljuk fájdalmainkat, negatív érzelmeinket, és hogyan tudjuk ezeket kimozgatni

Kinek ajánljuk?

Ha stressszes életet élsz, ülőmunkát végzel, ha szeretnél kikapcsolódni, néhány otthon is használható stresszoldó technikát megtanulni, akkor itt a helyed. Kezdő és haladó jógázóknak egyaránt várunk.

Mit hozz magaddal?

Kényelmes ruhát. A jógamatracot, segédeszközöket mi biztosítjuk számodra.

JELENTKEZÉS

Részvétel díja: 4 000 Ft
Részvételi szándékodat kérjük, jelezd nekünk a csemy.noemi@tulasijoga.hu címre küldött levéllel! A hangfürdő előtt stúdiónkban készpénzzel, bankkártyával vagy SZÉP kártyával (K&H, MKB, OTP) tudsz fizetni.

A workshop legalább 3 fő jelentkezése esetén lesz megtartva.