Hatha jóga (Nyújtó) - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Hatha jóga (Nyújtó)

Hatha jóga (Nyújtó)

Ezen az órán a Yin jóga elemeire építve végezzük a gyakorlást.

A Yin jóga egy passzív, erősen meditatív jellegű jógairányzat, amely a test, az elme és a lélek hármas egységének harmóniájára törekszik. Csendes, nyugodt, befelé forduló, megnyíló, női minőséget jelenít meg (nem összetévesztendő a női jógával). A nem cselekvés jógájának is nevezik, amelynek középpontjában a türelem és jelenlét, az elfogadás és elengedés áll.

A Yin jóga a csontok és ízületek jógája. Talajon végzett ülő- és fekvő gyakorlatokat végzünk, ahol a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkas nyitáson van. Az ászanákat általában 3-8 percig tartjuk ki, a gravitációval dolgozunk, ellazítva egész testünket, az izmokat a szöveten át a csontokig, így a test mélyebb rétegeinek (mélykötőszövet, fascia-izompólya) elérésére is lehetőséget ad. A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, elakadásokat, növeli a belső szervek energiaellátását.

Rendszeres Yin jóga gyakorlással szép eredményeket érhetünk el az ízületek, csontok állapotában, sőt YANG gyakorlásunk, hajlékonyságunk előnyére is változik.  Mindemellett pszichénk és elmeállapotunk is stabilabbá válik. A Yin jóga megtanít arra, hogy a rohanó, kifelé áramló világból megálljunk, ellazuljunk, csendben befele forduljunk, valójában figyeljük és megtaláljuk saját magunkat, megismerjük testünket és valós érzéseinket.

Kortól és nemtől függetlenül, sportolók és a mozgással most ismerkedők számára ajánlott jógatípus, amely kitűnő kiindulási pont az önismeret, a saját magunk megismerése felé.

A Yin jóga tökéletes kiegészítője a YANG típusú gyakorlásnak (Yang jógák, futás, TRX, kettlebell, stb.) egyensúlyba hozza és harmonizálja a női és férfi minőséget.

Oktató:

Verebi Eszter
Hatha (Erősítő), StrapTherapy