Meditációs gyakorló óra - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Meditációs gyakorló óra

Meditációs gyakorló óra

A meditáció célja a teljes elcsendesedésben való elmerülés, melynek során egy reakciómentes állapot jön létre. Eléréséhez figyelmünk edzése elengedhetetlenül fontos, hiszen gondolatfolyamaink állandó zajforrásokként hatnak ránk, nem is szólva a környezetünkből felénk áradó inger zuhatagról.

Gyakorló óránkon megismerheted a meditáció több ezer éve alkalmazott különleges technikáit, melyek középpontjában az elmével való foglalkozás áll. Rendszeres gyakorlásával pedig nemcsak elméd, hanem energiarendszered és fizikumod is egyre harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb állapotba kerül. Pozitív hatásait életed minden területén megtapasztalhatod: nő az elfogadás, a megértés, a kreativitás és a problémamegoldó képesség; fejlődik az önzetlenség, a stressztűrő képesség; csökken a szétszórtság, a nyugtalanság; erősödik a szív és érrendszer; valamint elérhető a teljes csendesség áhított állapota.

A megfelelően mély meditáció eléréséhez bizonyos mozgásformák, ászanák, légzőgyakorlatok és pránájáma gyakorlatok ismerete is ajánlott, így a foglalkozások során külön figyelmet szentelünk ezeknek a technikáknak a kialakítására és elsajátítására.

Mentális probléma fennállása esetén kizárólag szakorvosi beleegyezéssel vehetsz részt a foglalkozáson, mert enélkül akár komoly veszélyekkel is járhat számodra.

Oktató:

Csóra-Katalin_2.jpg
Csóra Katalin
Meditáció