Ashtanga Jóga Tanfolyam (4 alkalmas) - 2020. április 20-tól - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Ashtanga Jóga Tanfolyam (4 alkalmas) – 2020. április 20-tól

Ashtanga Jóga Tanfolyam (4 alkalmas)

  2020. április 20-tól  

(Időpontok: 04.20. / 04.27. / 05.04. / 05.11.) 

Heti egy alkalommal, 4 héten keresztül hétfőnként 17:30-19:00 között.

Oktató: Hénics FruzsiMit kell tudnod az Ashtanga jógáról?

Az Ashtanga jóga a Hatha jóga egy dinamikus változata, melynek egyik legfontosabb eleme a heti hatszori gyakorlás. Célja, hogy a rendszeres fizikai gyakorlás és a fokozottan koncentrált figyelem segítségével egységet és harmóniát teremtsünk az elmében. Kitartó, mindennapos gyakorlásával a fizikai testünk erősebbé és hajlékonyabbá válik, mentális és érzelmi szinten pedig megtanuljuk leküzdeni a korlátainkat, és egyensúlyba kerülünk önmagunkkal.

Az Ashtanga jóga különlegessége, hogy a testtartásokat ugyanabban a sorozatban, egymás után kell végezni. A kötött gyakorlatsor azonban nem jelenti azt, hogy monotonná vagy unalmassá válna a gyakorlás. Épp ellenkezőleg, egy idő után már nem kell azon gondolkodnunk, hogy melyik ászana következik, mert minden figyelmünk befelé irányul. Idővel a gyakorlás mozgó meditációvá válik, melynek során a légzést, az ászanákat, az izomzárakat és a fókuszált tekintetet hangoljuk össze.

Miért gyere el?

Kezdő ashtangásként gyakran érezheted, hogy nem mindig tudod megfelelően kivitelezni a gyakorlatokat. Az órákon azonban sokszor nincs arra idő, hogy az oktató minden ászanánál segítsen neked. Tanfolyamunk célja, hogy pontosan elsajátítsd, hogyan kell helyesen kivitelezni 1-1 ászanát és megértsd, mit jelent az Ashtanga jóga hármas eleme a gyakorlás során:

  1. légzés
  2. testtartás
  3. tekintet

Mi vár rád a tanfolyamon?

Megismerkedünk az Ashtanga jóga ászanáival, gyakoroljuk az ujjáyi pránáyámát (udzsáji-győzedelmes légzést), és megtanuljuk gyakorlás közben egy pontra vezetni a figyelmet, hogy ráérezhess mit és hogyan láss, ami megfékezi a csapongó elmét.

Az Ashtanga jóga gyakorlása hat részre osztható, amelyhez bizonyos testtartások tartoznak. Ezen a tanfolyamon az első sorozat ászanáiból azokat tanulhatod meg, amelyeket a 90 perces vezetett Ashtanga órán gyakorlunk. Az első sorozat neve jóga csikitsza (gyógyító jóga), ennek gyakorlása eltávolítja a testből a méreganyagokat, zsírokat és más káros anyagokat. A szúrja namaszkár (napüdvözlet), az előre hajlások, a csavarások, hátra hajlások, erős kiemelések, fejenállások a belső tüzet táplálják.


Részvétel díja: 20 000 Ft
  • Első részlet (10 000 Ft) – jelentkezéskor fizetendő
  • Második részlet (10 000 Ft) – 2020. április 6-ig fizetendő

2020. április 6. utáni jelentkezés esetén a részvételi díj egyben fizetendő.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért jelentkezz mielőbb és biztosítsd a helyed a részvételi díj felének átutalásával az alábbi bankszámlánkra:

Tulasi yoga Kft.  10401048-50526870-83501000  (K&H)
A közleményhez kérjük, írd be a neved és a tanfolyam nevét és dátumát!

Ha valamiért mégsem tudnál részt venni, 2020. március 22-ig lehetőséged van díjmentesen lemondani a helyed, és a részvételi díjat visszajuttatjuk számodra.

A tanfolyam legalább 4 fő jelentkezése esetén indul.

  Mielőtt a tanfolyam első részletét befizetnéd, kérjük, mindenképp
  küldd el a jelentkezésed számunkra az alábbi űrlapon keresztül!