Revitalizáló Jóga Workshop - november 16. 17:30-20:00 - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Revitalizáló Jóga Workshop – november 16. 17:30-20:00

Revitalizáló Jóga Workshop

Fókuszban a fejenállás és a fordított testhelyzetek

2018. november 16. (péntek)  17:30-20:00

Oktató: Balogh Évi

A fordított testhelyzetek nagyon fontosak szervezetünk számára, hiszen életünk nagy részében a fejünk feljebb helyezkedik el, mint a szívünk (állás, ülés), vagy esetleg egy vonalban kerül vele (fekvés). A fordított, inverz ászanák gyakorlása során ez az állapot megváltozik, fejünk kerül lejjebb, így számos kedvező élettani hatást fejtve ki testünkre.

Milyen kedvező hatása van a fejenállásnak (sirsászanának)?

Talán a legfontosabb és legerősebb hatása, hogy kikapcsolja az állandóan cikázó elménket, nem enged azon gondolkodni, mi volt tegnap, mi lesz holnap, hanem megtanít a jelen pillanatban lenni. Minden figyelmeddel a pillanatra koncentrálsz, különben elesel.

Fizikai szinten: serkenti a vér- és nyirokkeringést; javítja az agy és a fej vérellátását; az alsó végtagok vénái kiürülnek, a vénatágulatok eltűnnek, a vér felfrissül; javítja az emésztést; egyenletesen fejleszti az egész test izomzatát, hiszen gyakorlatilag minden izomra szükséged van a fejenálláshoz; megtanít használni az erőközpontodat; és nem utolsó sorban javítja a tartást.

Mentálisan: segít felfrissülni; fejenállás gyakorlás során gondolataink kitisztulnak, intellektuális befogadóképességünk és az emlékezőképességünk is nő, könnyebbé válnak a gondolkodási folyamatok; segít legyőzni az eleséstől való félelmet.

Mi vár Rád a workshopon?

Megtanulunk olyan gyakorlatokat, ászanákat, melyek segítenek majd a jövőben a fordított testhelyzetek gyakorlás során, és megtanuljuk az ászanák királyának helyes kivitelezését, könnyítéseket, rávezetéseket, módosításokat.

A workshopon teljesen kezdő jógázóként is részt vehetsz, amennyiben rendszeresen szoktál sportolni.

A fordított testhelyzetek gyakorlása a következő esetekben nem ajánlott:

  • nyaki porckorongsérv, magas vérnyomás, szívpanaszok, trombózis, érelmeszesedés esetén
  • alacsony vérnyomás esetén sem ajánlatos erőltetni a pózokat
  • különböző szem- és fülbetegségek (glaukóma, gyulladásos betegségek) fennállásakor
  • továbbá menstruáció alatt a fordított pózok kerülése különösen ajánlott


Részvétel díja: 4 000 Ft

A workshop előtt stúdiónkban készpénzzel, bankkártyával és SZÉP kártyával tudsz fizetni. (AYCM kártyás fizetés a workshop esetében nem lehetséges.)