LoveYourBelly - Személyre szabott hasizom regeneráló tréning - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

LoveYourBelly – Személyre szabott hasizom regeneráló tréning

LoveYourBelly – Személyre szabott hasizom regeneráló tréning

2018. május 27. 14:00-16:30

Budai Klaudia – LoveYourBelly oktató, személyi edző

A LoveYourBelly módszer kifejezetten a szülés utáni szétnyílt hasizom rehabilitációjára lett kifejlesztve. Ez a probléma azonban nem csak az édesanyákat érinti, számos más élethelyzet vagy orvosi beavatkozás hatására is kialakulhat. Workshopunk célja, hogy teljesen személyre szabottan, a sérülésed mértékének megfelelően elsajátíthasd azokat a speciális gyakorlatokat, amikkel ezt a problémát napról napra célzottan orvosolhatod.

Kezdjük az elején! Mi is az a szétnyílt hasizom?

A hasfalat középen egy nagyon erős, vastag kötőszövet, a line alba zárja. Azonban vannak élethelyzetek, amikor ez a szövet megnyúlni, elvékonyodni kényszerül. Ilyen élethelyzet például a várandósság, amikor a baba növekedéséhez a helyet többek között az izom- és a kötőszövetek lazulása, nyúlása biztosítja. A szülést követően a kötőszövet nem mindig képes visszanyerni eredeti állapotát, melynek következtében az egyenes hasizmok oldalra csúszva maradnak, és egy rés keletkezik a hasfal közepén. Ennek a résnek köszönhetően pedig a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek.

A várandósság mellett a szétnyílt hasizom kialakulhat egy hasüregi szerv gyulladása miatti haspuffadástól is, vagy elég hozzá egy helytelenül kivitelezett hasprés, ha laza a kötőszövet, akkor nagyon könnyen köldöksérvhez vagy akár hasfali sérvhez vezethet. Továbbá bármilyen hasi műtét után, amikor vágnak az orvosok, különös figyelemmel kell foglalkozni a hasizomzattal. És nem utolsó sorban a hát-és deréktáji problémák kezelését is érdemes a hasfal rekreációjával kezelni.

Mi vár rád a workshopon?

Megtanulhatod, hogy a saját hasi sérülésedhez képest milyen gyakorlatokat szabad végezned és milyeneket tilos, hogyan tudod visszaszerezni és megtartani a has- és hátizmok erejét, illetve hogy a mindennapi rutin tevékenységek közben, mint például egy porszívózás vagy akár csak egy gyermek felemelése, mikre kell mindenképpen odafigyelned.

A hasfalad vizsgálatát követően részletesen megismerkedhetsz a hasizmok és a gerinc anatómiájával, és a szétnyílt hasizom jelenségével. Majd ezt követően végigvesszük és begyakoroljuk a sérüléseknek megfelelő hasizom gyakorlatokat, átbeszéljük a felmerülő kérdéseket, illetve a tiltott gyakorlatokat és ezek miértjét. A workshop végén egy komplett tananyagot küldünk neked e-mailben, amely segíti az otthoni gyakorlásod és az elhangzott információk későbbi hasznosítását.

A tanfolyamon egyszer szükséges részt venned, mert a tanultak és a kapott segédanyag alapján később könnyedén végezheted a tornát otthon, vagy beillesztheted a már meg szokott sporttevékenységedbe is.

A módszer elsajátítását különösen ajánljuk:

  • hát- és derékfájdalommal küzdőknek (a hasizom megerősítése csökkenti, vagy meg is szünteti a panaszokat)
  • terhesség utáni regenerálódáshoz, meggyengült gátizmok erősítéséhez
  • köldöksérv, hasfali sérv, gerincsérv esetén
  • mozgásszegény életvitel esetén
  • hormonális problémával küzdő lányoknak
  • azoknak, akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal
  • és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik

Mit hozz magaddal?

Kényelmes ruhát. A jógamatracot, segédeszközöket mi biztosítjuk számodra.

JELENTKEZÉS

Részvétel díja: 10 000 Ft

A férőhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat a csemy.noemi@tulasijoga.hu címre küldött levéllel, és a részvételi díj felének befizetésével (5 000 Ft).
Személyesen: 1149 Budapest, Pillangó u. 12. – Egészségcentrum 3. emelet
Banki átutalással: 10401048-50526870-86851005 (K&H)
A közleményhez kérjük, írd be a neved és a tanfolyam nevét és kezdő dátumát!

Az előleg befizetésével biztosítani tudod a helyed a workshopra. Ha valamiért mégsem tudnál részt venni, május 13-ig lehetőséged van díjmentesen lemondani a helyed, és a befizetett előleget visszajuttatjuk számodra.