Jógagyakorlás zárt szemmel workshop - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Jógagyakorlás zárt szemmel workshop

Jógagyakorlás zárt szemmel workshop  –  2018. július 9. 19:30-21:00 

Oktató: Pernyéz Gabriella

Emberként a látás uralja minden más érzékszervünket. A minket körülvevő világot főként a szemünkön keresztül érzékeljük – így alakul ki az összes benyomásunk, nézőpontunk. Mindaddig, amíg vizuális információt gyűjtünk, az agyunk rendkívül elfoglalt és leterhelt. Azonban ha pihenteted a szemed, akkor elkezd pihenni az elméd is.

Tapasztald meg a belső látás általi világodat!

A jógafilozófiában a Pratjáhára az érzékszervek visszavonását és a befelé irányítását jelenti. Workshopunkon az egyik ilyen lehetőséget tapasztalhatod meg: ha bezárod a szemed a gyakorlás alatt, az intenzív hatással lesz a többi érzékedre. Érezni fogod, hogy a vizuális támpontok nélkül az egyensúlyod megkérdőjelezhetővé válik, a többi érzéked pedig elmélyül és kifinomultabb lesz.

Mi vár rád a workshopon?

A jóga gyakorlásának egyik legfontosabb célja, hogy összekapcsolódj a mélyebb éneddel, a saját lelki önvalóddal. Ez a különleges gyakorlás segít neked abban, hogy megtanulj jobban bízni magadban, meghalld a saját belső hangodat és rájöjj, hogy a válaszok benned vannak.

Gyakorlás közben megengedhetsz magadnak bármilyen érzést, miközben elméd alkalmazkodik ehhez a nagy változáshoz.  De ne engedd eluralkodni magadon a félelem és bizonytalanság érzését. Nyugodj meg és lélegezz, érezd a szilárd földet a lábad alatt. Érzékeld a különbséget a levegőben, a helyet kitöltő térben. Használd a többi érzékedet: hallás, érintés és szaglás. Légy stabil testben és légy szilárd elmében!

A gyakorlás során tapasztaltakat a mindennapok során is használhatod, hogy könnyebben tudj alkalmazkodni a hirtelen fellépő változásokhoz, vagy képes legyél hálát érezni életed kisebb vagy nagyobb láthatatlan ajándékaiért is.

A gyakorlás ideje alatt kendővel kötjük be a szemet, ehhez használhatod a sajátodat is, de ha szeretnéd, hogy biztosítsunk számodra egyet, jelezd nekünk!

JELENTKEZÉS

Részvétel díja: 3 000 Ft
Részvételi szándékodat kérjük, jelezd nekünk a csemy.noemi@tulasijoga.hu címre küldött levéllel! A workshop előtt stúdiónkban készpénzzel, bankkártyával vagy SZÉP kártyával (K&H, MKB, OTP) tudsz fizetni.