Holdüdvözlet workshop - Tulasi Jóga
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig
info@tulasijoga.hu
+36 20 828 6215
Nyitva: minden jógaóra előtt és után 20 percig

Holdüdvözlet workshop

Holdüdvözlet workshop  –  2017. november 4.  17:30-19:30

Balogh Évi – hatha jóga és vinyasa flow oktató

JELENTKEZÉS
Részvétel díja: 3 500 Ft

A férőhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat a csemy.noemi@gmail.com címre küldött levéllel, és a részvételi díj befizetésével.
Személyesen: 1149 Budapest, Pillangó u. 12. – Egészségcentrum 3. emelet
Banki átutalással: 10401048-50526870-86851005 (K&H)
A közleményben kérjük, tüntesd fel a teljes neved és a workshop nevét és dátumát!

Fedezd fel a Holdüdvözlet finom energiáit a Telihold napján!

A vinyasa flow, az ashtanga jóga visszatérő elemei a Napüdvözlet gyakorlatsorok, azonban kevesen tudják, hogy ennek a sorozatnak van egy párja is, amit Holdüdvözletnek neveznek. Ahogy a világot a férfi és női erők közösen mozgatják, teremtik meg, úgy kapcsolódik össze ez a két sorozat is. A Napüdvözlet az aktív, férfias energiákat ébreszti fel, a Holdüdvözlet a női energiákat hívja elő, a hajlékonyságra, a lágy idomok kialakítására és fenntartására helyezve a hangsúlyt.

A Holdköszöntést olyan ászanák alkotják, melyek a Hold különböző fázisait szimbolizálják. Az ászanákban megjelenik a fogyó hold, a növekvő hold, a telihold és az újhold szimbóluma is. A gyakorlás során felfedezhetjük, mi minden történik egy holdhónap alatt, a kiterjedő és összegömbölyödő gyakorlatok az élet pulzálását, változását, ciklusait jelenítik meg. A Holdüdvözlet segít befelé fordítani a figyelmet, segít lenyugodni, elcsendesedni.

Általában este, vagy a délután folyamán gyakoroljuk, amikor már megkezdődik az elme lecsendesítése. Jó felkészítés a nyugodt és pihentető alvásra. Harmonizálja az érzelmeket, kiegyensúlyozza a kedélyállapotot, intenzíven hat a medence szerveire. A gyakorlatsor különösen javasolt idegrendszeri problémák, szorongás, álmatlanság, alvászavar esetén, szabályozza a menstruációs ciklust is. Gyakorlása kimondottan ajánlott Telihold és Újhold idején.

A Holdüdvözlet workshop egy Vinyasa flow típusú gyakorlás, ahol folyamatos, lágy áramlásra számíthatsz.